Πέρασε 5 χρόνια από τη ζωή του παίρνοντας συνεντεύξεις από 177 αυτοδημιούργητους κροίσους, ώστε να αποκαλύψει όλα τα άγνωστα στοιχεία του κόσμου του πλούτου.

Αυτό μας λέει στο βιβλίο του «Change Your Habits Change Your Life» ο Thomas Corley, πως «βρήκα ότι ένα από τα ορόσημα των πλούσιων, επιτυχημένων ανθρώπων είναι η ικανότητά τους να αποδεσμεύονται από την ανθρώπινη τάση να δημιουργούν υποσυνείδητα δεσμούς με άλλους ανθρώπους».

Ο Corley παραθέτει τη διάσημη πλέον έρευνά του Rich Habits, απ’ όπου αποκόμισε πολλά συμπεράσματα για τους πετυχημένους.

Και ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι πριν γίνουν πλούσιοι, οι «αυτοδημιούργητοι πλούσιοι έκαναν μια εσκεμμένη, συνειδητή προσπάθεια να φτιάξουν σχέσεις με τα άτομα τα οποία θα ήθελαν να γίνουν: άλλους πλούσιους και πετυχημένους ανθρώπους».

Ο μέσος άνθρωπος, μας λέει ο Corley, επιλέγει ασυνείδητα φίλους, οικείους, ακόμα και σύζυγο. Χωρίς να το γνωρίζει, ψάχνει άτομα με τα οποία αισθάνεται άνετα, ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται ίδια χόμπι, ίδια κοσμοθεώρηση και τέτοια πράγματα.

Μόνο που αυτοί οι άνθρωποι δεν θα τον οδηγήσουν πουθενά, καθώς του μοιάζουν. Μόνο κάτω μπορούν να τον σύρουν, μας λέει ο ερευνητής.

Από την άλλη, ισχυρίζεται ο Corley, ο επίδοξος πλούσιος επιδιώκει να σχετιστεί με ανθρώπους που τα έχουν ήδη καταφέρει. Ανθρώπους που θα τον τραβήξουν ψηλά δηλαδή.

Άτομα που του διδάξουν ευγενή και υψηλά πράγματα και θα του ανοίξουν πόρτες που ήταν προηγουμένως κλειδωμένες…