Δύο φίλοι, που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είναι οι πρώτοι άνθρωποι που… έβγαλαν με κουπί όλο το μήκος του Αμαζονίου, με τη βοήθεια ενός βραζιλιάνου εφήβου.

Ο 45χρονος Mark de Rond και ο 38χρονος Anton Wright κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το 2.077 μιλίων ταξίδι τους μέσα σε 32 ημέρες!

Ανάμεσα στις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν και οι σκληρές διαπραγματεύσεις που χρειάστηκε να κάνουν για να διασχίσουν μια περιοχή, που φημίζεται για τις… απαγωγές (Pirate Alley), καθώς επίσης και μια τρίωρη δυνατή καταιγίδα που κατέστρεψε το πηδάλιό τους.

Η περιπέτειά τους όμως, κινδύνεψε να… «βυθιστεί στα βαθιά» πριν καν ξεκινήσει, όταν οι περουβιανές, τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν την ειδικά διαμορφωμένη βάρκα τους, γράφει η Daily Mail.

Το δίδυμο κατάφερε τελικά να την πάρει από το αεροδρόμιο, όμως η χαρά του κόπηκε απότομα, όταν ανακάλυψε ότι υπήρχαν δύο τρύπες σε αυτήν.

Τελικά το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου από την πόλη Nauta στο Περού.

Κάποιες μέρες κωπηλατούσαν επί 18 ώρες, ενώ μια μέρα όταν σταμάτησαν σε μια… αμμουδιά για να ξεκουραστούν, γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει σε κινούμενη άμμο.

Μια άλλη μέρα έπιασε μια τρομερή καταιγίδα και οι δύο άντρες αναγκάστηκαν να ρίξουν φωτοβολίδες στον ουρανό. Τους έσωσε ένας 14χρονος Βραζιλιάνος.

Τους πλησίασε με τη βάρκα του και τους καθοδήγησε σε ασφαλές σημείο.

Δύο εβδομάδες μετά έφταναν στον τελικό προορισμό τους. Την Macapa στη Βραζιλία.

Οι Mark και Anton επέστρεψαν στην Αγγλία, αφού κατάφεραν να γράψουν το όνομά τους στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, ως οι μοναδικοί άνθρωποι που κατάφεραν να κωπηλατήσουν το τεράστιο αυτό ποτάμι.