Αντάρτες ενδέχεται να σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον νυχτερινών κέντρων και άλλων τοποθεσιών όπου συχνάζουν ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη Μομπάσα της Κένυας, προειδοποιεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Εκπρόσωπος του προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα δήλωσε ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την παραθαλάσσια αυτή πόλη είναι ασφαλείς και ότι η κυβέρνηση της χώρας του θεωρεί τέτοιου είδους προειδοποιήσεις «μη αναγκαίες και αδικαιολόγητες».

Στην Κένυα το επίπεδο ασφαλείας παραμένει αυξημένο μετά την κατάληψη από σομαλούς ισλαμιστές του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι τον προηγούμενο μήνα. Τουλάχιστον 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της τετραήμερης κατάστασης ομηρείας στο εμπορικό κέντρο, που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Πληροφορίες από τα τέλη Οκτωβρίου 2013 αναφέρουν ότι εξτρεμιστές ενδέχεται να σχεδιάζουν επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα και άλλες τοποθεσίες όπου συχνάζουν ξένοι κατά μήκος του δρόμου Μάλιντι στη Μομπάσα», αναφέρει μια προειδοποίηση στον ιστότοπο με ταξιδιωτικές πληροφορίες της κυβέρνησης της Αυστραλίας Smart Traveller.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Κένυας Μανόα Εσιπίσου σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δρουν πάντα όταν λαμβάνουν πληροφορίες για απειλές εναντίον ξένων και έχουν αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

«Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Μομπάσα έχουμε αυξήσει και βελτιώσει την ασφάλεια εκεί, οπότε είμαστε πολύ σίγουροι ότι όλοι οι τουρίστες που την επισκέπτονται είναι ασφαλείς», υπογράμμισε ο Εσιπίσου.