Η εταιρία που καλωσορίζει τη… διαφωνία των υπαλλήλων της

Όπως είπε ο πρόεδρός της, το πρόβλημα το έχουν οι εταιρίες που «δεν ακούνε τους εργαζομένους τους αρκετά»


ΚΟΣΜΟΣ
8:19
29/01/2020
Η εταιρία που καλωσορίζει τη… διαφωνία των υπαλλήλων της
loading

Μιλώντας στο Business Insider από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, είπε πως η δική του εταιρία ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να μιλούν ανοιχτά για τις πρακτικές της, ακόμα και όταν διαφωνούν.

Την ώρα που υπάρχουν εταιρίες της Silicon Valley που κάνουν ό,τι μπορούν για να σωπάσουν όποιον δεν συμφωνεί με την κορπορατική ηθική τους, όπως η Amazon τελευταία, η Microsoft καλωσορίζει τη διαφωνία για ό,τι κάνει και δεν κάνει.

«Δεν νομίζω ότι οι υπάλληλοί μας είναι αφελείς», είπε ο Smith, «νομίζω πως κάποιες φορές είναι ιδεολόγοι. Νομίζω πως ο κόσμος χρειάζεται ένα μείγμα ιδεαλισμού και πραγματισμού».

Την ώρα που υπάλληλοι του Facebook παραιτήθηκαν μαζικά το 2018, στον απόηχο του σκανδάλου με την Cambridge Analytica, και σε άλλες εταιρίες έχουν κάνει ακόμα και στάσεις εργασίας για την εταιρική ηθική ή τη σεξουαλική παρενόχληση, η ανοιχτή πολιτική της Microsoft είναι προφανώς καλοδεχούμενη.

«Κάθε φορά που ακούμε τους υπαλλήλους μας, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε», λέει πάντα ο Smith, «δεν σημαίνει πως κατ’ ανάγκη θα φτάσουμε στο ίδιο συμπέρασμα, γινόμαστε όμως πιο έξυπνοι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει