Μέρκελ: Υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Ελλάδα και την Κύπρο

Πρόοδο στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης επιθυμούν οι γερμανικές επιχειρήσεις, «Απαραίτητη η ομοφωνία» δήλωσε η καγκελάριος    


ΚΟΣΜΟΣ
21:42
24/01/2020
Μέρκελ: Υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Ελλάδα και την Κύπρο
2
loading

Το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό των οικονομικών σχέσεων τους με την Τουρκία στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης της Ε.Ε., τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει προηγουμένως να επιλυθούν οι διαφορές με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Μιλήσαμε για τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό. Ειδικά η γερμανική οικονομία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον οι οικονομικές σχέσεις, κυρίως στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης, να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην αρχική της τοποθέτηση κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα. «Αυτό σημαίνει όμως, ότι κάποια θέματα - αναφέρω μόνο ενδεικτικά «Κύπρος» και «Ελλάδα» - πρέπει να τα συζητήσουμε και πάλι διμερώς, διότι βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειαζόμαστε πάντα ομοφωνία, εάν πρόκειται να κάνουμε περαιτέρω βήματα σε σχέση με την συνεργασία με την Τουρκία», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαντώντας κατόπιν σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος επανέλαβε ότι επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας ευελπιστούν να σημειωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά την Τελωνειακή Ένωση. «Πρέπει μόνο να επεξεργαστούμε ακόμη τις περιφερειακές εντάσεις. Υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Ελλάδα, υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Κύπρο. Εάν κάνουμε ένα τέτοιο βήμα στην Ε.Ε., πρέπει πάντα όλες οι χώρες να είναι σύμφωνες. Θα συνεχίσουμε όμως να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό ώστε να επιτύχουμε πρόοδο - ει δυνατόν κατά την προεδρία μας» κατέληξε η καγκελάριος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τι λες ρε

    Σιχαμενη εσυ και ο σιχαμενος λαος σου .ουστ τουρκολαγνοι

  2. avatar Stilitis

    Ο τζίρος της VW είναι μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της Κύπρου.
    [...] η μέρκελ για Ελλάδα και Κύπρο, αν ανοίξει στην Τουρκία εργοστάσιο η VW.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει