Η αιγυπτιακή αστυνομία διέλυσε με τη χρήση δακρυγόνων τη σημερινή συγκέντρωση περίπου 30 υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Κάιρο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τις τάξεις των οποίων προερχόταν και ο ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος, κάλεσαν και σήμερα τον πληθυσμό να διαδηλώσει κατά του «στρατιωτικού πραξικοπήματος» (όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την παρέμβαση του στρατού), ωστόσο πλέον η ικανότητά τους να κινητοποιούν μεγάλα πλήθη έχει μειωθεί έπειτα από δύο εβδομάδες μεγάλης έκτασης κατασταλτικών επιχειρήσεων εναντίον τους και συλλήψεων των ηγετικών στελεχών τους.

Περίπου 35 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στην πλατεία της Σφίγγας, στο κέντρο του Καΐρου, όμως χωρίς να έχουν προβεί σε κάποια βιαιοπραγία η αστυνομία άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα για να τους απομακρύνει, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Είμαστε λίγοι επειδή η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μοχάμεντ ελ Γκεζάιρι.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει χθες πως δίνει την αρμοδιότητα στις στρατιωτικές και αστυνομικές περιπόλους που διατρέχουν την πόλη να ανοίγουν πυρ κατά βούληση όταν διαπιστώνουν ότι όσοι διαδηλώνουν καταφέρονται εναντίον των δημοσίων αγαθών, ή των δυνάμεων της τάξης.