Μια γυναίκα από τη Ρουάντα και το μωρό της σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Γκιζένγι, που συνορεύει με την πόλη Γκόμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, από έναν όλμο που ερρίφθη από τη γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εδώ και ημέρες σημειώνονται μάχες μεταξύ του στρατού της ΛΔ Κονγκό και των κονγκολέζων ανταρτών του κινήματος M23 περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα. Από την Τετάρτη οι στρατιώτες του ΟΗΕ και της ΛΔ Κονγκό βομβαρδίζουν τις θέσεις των ανταρτών. Τέσσερις όλμοι, αγνώστου προελεύσεως, έπεσαν χθες το βράδυ στη Γκόμα, την οποία χωρίζουν τα σύνορα από την Γκιζενγί.

«Η βόμβα σκότωσε δύο ανθρώπους, μια γυναίκα και ένα μωρό», όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας και επιβεβαίωσε ένας τοπικός αξιωματούχος. Ο ρουαντέζος αξιωματούχος κατηγόρησε τον στρατό της ΛΔ Κονγκό ότι έριξε τις οβίδες, κάτι που διαψεύδουν οι κονγκολέζικες δυνάμεις.

Ο βομβαρδισμός που είχε διακοπεί στη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησε και πάλι σήμερα το πρωί βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από τη ΛΔ Κονγκό.

Η Ρουάντα κατηγορεί συχνά τον στρατό της γειτονικής χώρας ότι βομβαρδίζει επίτηδες το έδαφός της κοντά στη μεθόριο στη διάρκεια των μαχών εναντίον των κονγκολέζων ανταρτών.