Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι απειλούν να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την τρομακτική κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, με δύο πολιτείες να προειδοποιούν πως σήμερα θα είναι η πλέον επικίνδυνη ημέρα.

Η ζέστη στη Νότια Αυστραλία προκάλεσε συναγερμούς στο ύψιστο επίπεδο, με την προειδοποίηση των καταστροφών, σήμερα Τετάρτη.

Οι χειρότερες μέχρι στιγμής συνθήκες αναμένονται και στην Ταζμανία, αν και η πρόβλεψη είναι για την περιοχή αυτή πιο ήπια.

Από τις μαζικές πυρκαγιές που μαίνονται από τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία έχουν χαθεί έξι ανθρώπινες ζωές.

Από τις φωτιές αυτές, στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ, έχουν καταστραφεί πάνω από 500 σπίτια, ενώ το Σίδνεϊ παραμένει κρυμμένο πίσω από ένα πέπλο πυκνού καπνού από χθες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγεία που συνδέονται με την κακή ποιότητα του αέρα.

Στη Νότια Αυστραλία, η θερμοκρασία αναμένεται σήμερα να φτάσει τους 45 βαθμούς σε ορισμένα σημεία της πολιτείας, σε συνδυασμό με ανέμους ταχύτητας 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Για να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς, οι αρχές διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 10.000 σπίτια. «Όλη η πολιτεία αντιμετωπίζει σήμερα κίνδυνο» προειδοποίησε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.