Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, οι πειρατές που έχουν στα χέρια τους το πλήρωμα του Elka Aristotle τηρούν σιγή ασυρμάτου.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 έφερε στο φως, βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο δείχνει πως δρουν οι πειρατές στην περιοχή εκείνη.

Συγκεκριμένα απεικονίζεται ένα ελληνικό τάνκερ με τους Έλληνες ιδιωτικούς φρουρούς να το φυλάνε ενώ βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν όταν ξαφνικά το προσεγγίζουν οι πειρατές.

Η εντολή είναι σαφέστατη και όλοι παίρνουν θέσεις μάχης. Στο τάνκερ το πλήρωμα κρύβεται στο εσωτερικό και την κατάσταση παίρνουν στα χέρια τους οι φρουροί και τα όπλα.

«Οι άνθρωποι στην Αφρική, μόλις ανεβαίνουν στο πλοίο σκοτώνουν κάποιον για να περάσουν το μήνυμα και να μην υπάρξει αντίσταση» δήλωσε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1, ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας.

Ωστόσο οι απαγωγείς του πληρώματος του Elka Aristotle λειτούργησαν όπως στην ανατολική Αφρική, δεν σκότωσαν κάποιον όμως πήραν όμηρους με σκοπό τα λύτρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα κρατούν σιγή ασυρμάτου

«Η εταιρεία μας είπε ότι θα δώσουν όσα λεφτά ζητήσουν οι απαγωγείς»

Ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου ναυτικού ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των πειρατών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τα λόγια του είναι γεμάτα αγωνία για την τύχη του γιου του.

«Η εταιρεία μας είπε ότι θα δώσουν όσα λεφτά ζητήσουν οι απαγωγείς για να βγουν τα παιδιά ασφαλή. Ένα μήνα και δέκα μέρες είχε.