Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Βιετνάμ σχετικά με τη φρικιαστική ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σε φορτηγό κοντά στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε από τους υπόπτους, θα προχωρήσουμε σε έρευνες για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε αυτά τα κυκλώματα που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους στη Βρετανία» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών, σύμφωνα με τον επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ.

Την Παρασκευή, η αστυνομία του Βιετνάμ είχε συλλάβει δύο άτομα και είχε καλέσει ακόμα περισσότερους για να τους ανακρίνει ως υπόπτους για εμπλοκή στην υπόθεση.

Το φορτηγό εντοπίστηκε στο Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου, με τους 39 Βιετναμέζους νεκρούς. Ο 25χρονος οδηγός πιστεύεται πως είναι μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση «μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την υπόθεση καταζητούνται και δύο αδέλφια. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι αδελφοί Ρόναν και Κρίστοφερ Χιουζ από τη Βόρεια Ιρλανδία, καταζητούνται γιατί θεωρούνται ύποπτοι για 39 δολοφονίες και δουλεμπόριο.