Απεργία ξεκίνησαν σήμερα οι πιλότοι και το προσωπικό του εθνικού αερομεταφορέα της Κροατίας «Croatia Airlines» με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 20 προγραμματισμένες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις.

Περίπου 80 πιλότοι και αεροσυνοδοί συγκεντρώθηκαν, σήμερα το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης των Κροατικών Αερογραμμών και ανακοίνωσαν ότι η απεργία τους θα συνεχιστεί έως ότου η εταιρεία αποδεχθεί το σύνολο των αιτημάτων τους (διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας).

Η εκπρόσωπος της ένωσης προσωπικού Ιβάνα Λόγιο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Hina» πως η απεργία ξεκίνησε, καθώς οι πολύωρες συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης απέβησαν άκαρπες.

«Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί εξέφρασαν την κατανόηση και την προθυμία τους να φθάσουν σε συμφωνία, όμως η διοίκηση των Κροατικών Αερογραμμών διατήρησε άκαμπτη θέση. Ελπίζουμε ότι σήμερα θα συνεχιστούν οι συνομιλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, η διοίκηση της Croatia Airlines ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ορισμένα προβλήματα στις πτήσεις και παρά την απεργία, οι περισσότεροι επιβάτες θα ταξιδέψουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με αεροπλάνα εταιρειών που συνεργάζεται η CA.