Για το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η κυβέρνηση για την υπόθεση του τέως υπουργού Καϊζάκ. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος απέτυχε» είπε ο Ολάντ, αναφερόμενος στον Καϊζάκ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

«Για να είμαι σαφής… δεν είναι η κυβέρνηση που τίθεται υπό αμφισβήτηση, είναι ένας άνθρωπος που απέτυχε», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμπάτ , κατά το τέλος της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στο Μαρόκο.

Ο κ. Ολάντ τόνισε στη συνέχεια ότι θα φτάσει «στα άκρα» για να ηθικοποιήσει την πολιτική μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον Ζερόμ Καϊζάκ.

«Θα φθάσω στα άκρα για τα ζητήματα αυτά, γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ από την αυστηρή εφαρμογή των νόμων, όταν υπάρχουν, και την εφαρμογή νέων νόμων, όταν αυτοί είναι απαραίτητοι», τόνισε ο Ολάντ εκτιμώντας ότι η Γαλλία δεν μπορεί να «ταπεινώνεται με την υπόθεση αυτή».

Ο γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ιδιωτικές δραστηριότητες του διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Ζαν-Ζακ Οζιέ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν μέτοχος υπεράκτιων εταιρειών στα νησιά Καϊμάν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι θέμα των φορολογικών αρχών.

«Δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες αυτές, και αν δεν είναι σύμφωνες προς την φορολογική νομοθεσία, ζητώ να ασχοληθεί με το θέμα αυτό η κυβέρνηση και να κάνει διορθώσεις αν είναι αναγκαίο. Για αυτές τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα, είναι θέμα των φορολογικών αρχών να κάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο Ολάντ.