Το αεροδρόμιο του Καΐρου θα κλείνει εν μέρει τη νύκτα για να εξοικονομηθεί ενέργεια και για να ληφθεί υπόψη η μείωση των επιβατών, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές και το μέτρο αυτό αποτελεί νέα ένδειξη της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Από την αρχή Ιουνίου, δύο από τους τρεις διαδρόμους του διεθνούς αεροδρομίου θα «κλείνουν από τη 01:30 για τέσσερις ώρες ώστε να εξοικονομείται ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Ουάελ Μααντάουι σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Μόνον ο διάδρομος του Τερματικού 3 του αεροδρομίου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μέσης Ανατολής, θα παραμένει ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο.

Τα έσοδα του αεροδρομίου δεν είναι αρκετά για να καλύπτουν τις δαπάνες του όταν παραμένει διαρκώς ανοικτό, σύμφωνα με τον υπουργό.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της εναέριας κυκλοφορίας που διαπιστώνεται εδώ και δύο χρόνια στο Κάιρο, με αποτέλεσμα ορισμένοι διάδρομοι να μην χρησιμοποιούνται, ως αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των τουριστών και μιας επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Αυτό το μέτρο έχει επίσης στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε μια στιγμή που η χώρα πλήττεται από ολοένα και πιο πολλές και παρατεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια ορισμένων τύπων καυσίμων.