Ανοιχτός σε συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ

«Θα ήταν "μνημειώδης"»


ΚΟΣΜΟΣ
8:03
29/06/2019
Ανοιχτός σε συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ
loading

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια εμπορική συμφωνία με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, η οποία θα ήταν «μνημειώδης», καθώς οι δύο ηγέτες άρχισαν τις συνομιλίες τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, οι οποίες θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις εντάσεις ή να βυθίσουν κι άλλο τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο σε έναν βαθύτερο εμπορικό πόλεμο.

«Πραγματικά πιστεύω ότι βρισκόμασταν πολύ κοντά και μετά κάτι συνέβη και ξέφυγε λιγάκι και τώρα φτάνουμε λιγάκι ακόμη πιο κοντά» δήλωσε ο Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία.

«Αλλά θα ήταν ιστορικής σημασίας αν μπορούσαμε να συνάψουμε μια δίκαιη εμπορική συμφωνία. Εμείς είμαστε απόλυτα ανοιχτοί σε αυτό και εσείς είσαστε απόλυτα ανοιχτοί σε αυτό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ παραγωγική συνάντηση και πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι το οποίο θα είναι πραγματικά μνημειώδες», κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Προηγουμένως ο Κινέζος πρόεδρος Σι είχε επιμείνει στο γεγονός ότι ο «διάλογος» είναι προτιμότερος από την «αντιπαράθεση», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Οι δύο πρόεδροι συνοδεύονται στις συνομιλίες τους από τους στενότερους συνεργάτες τους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται από αμερικανικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο Αμερικανός εκπρόσωπος επί εμπορικών θεμάτων Ρόμπερτ Λάιτιζερ, αλλά και η κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει