Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αρνήθηκαν σήμερα τις κατηγορίες του καθεστώτος ότι εκτόξευσαν πύραυλο με χημική κεφαλή στο Χαλέπι και επέρριψαν στη Δαμασκό την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

«Ο στρατός έπληξε την περιοχή Χαν αλ-Ασάλ με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς και οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο πύραυλος μπορεί να περιείχε χημικά όπλα. Υπάρχουν πολλά θύματα και πολλοί από τους τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα», δήλωσε ο Λουάι Μουκντάντ, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σύμφωνα με τον οποίο η οργάνωση δεν διαθέτει ούτε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ούτε χημικό όπλο.

Νωρίτερα σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων κατηγόρησε τους αντάρτες ότι εκτόξευσαν πύραυλο με χημικές ουσίες στην περιοχή Χαν αλ-Ασάλ της επαρχίας Χαλέπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες.

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Συρίας Ομράν αλ-Ζοάμπι υποστήριξε ότι η Τουρκία και το Κατάρ που υποστηρίζουν τους αντάρτες, φέρουν «την πλήρη νομική, ηθική και πολιτική ευθύνη» για την επίθεση αυτή.