Καλόγρια πιάστηκε στα πράσα να νοθεύει ψηφοδέλτια στις εκλογές στην Ισπανία

Δόλια υποκλοπή ψήφου υπέρ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος από ηλικιωμένες γυναίκες


ΚΟΣΜΟΣ
9:57
03/05/2019
Καλόγρια πιάστηκε στα πράσα να νοθεύει ψηφοδέλτια στις εκλογές στην Ισπανία
3
loading

Η εφορευτική επιτροπή της Βισκαϊκής αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελία την καταγγελία του τοπικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PSE-EE που αφορά τη δόλια υποκλοπή ψήφου υπέρ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) από ηλικιωμένες γυναίκες σε εκλογικό τμήμα του Μπιλμπάο, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, με δράστη μία… καλόγρια.

Όπως αναφέρει στο ανακοινωθέν του το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Εουσκάδι (Χώρα των Βάσκων), η εφορευτική επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημά του να διαβιβασθεί η υπόθεση στην εισαγγελία.

Όπως κατήγγειλαν δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι του Elkarrekin Podemos, σε ένα από τα εκλογικά τμήματα της βασκικής πρωτεύουσας εντοπίσθηκε μία καλόγρια να βάζει ψηφοδέλτια στους εκλογικούς φακέλους ηλικιωμένων από το γηροκομείο της Λα Μισερικόρδια, τις οποίες συνόδευε στην κάλπη, παρ’ όλο που της είχαν ζητήσει να βάλει μέσα στους φακέλους αυτούς ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων από το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα 8.16.Α της Λα Μισερικόρδια, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Εκάιν Ρίκο, ζήτησε να διαβιβασθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής στην εισαγγελία. Μετά τη σχετική διαβούλευση, η επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημα και διαβίβασε το πρακτικό στην εισαγγελική αρχή για τα περαιτέρω.

Στο πρακτικό γίνεται ονομαστική αναφορά στη μοναχή και περιγράφονται τα γεγονότα κατά την ψηφοφορία, όπου ανακαλύφθηκε πως η γυναίκα αυτή εισήγαγε ψηφοδέλτια του ΡΡ στους εκλογικούς φακέλους διαφόρων ηλικιωμένων γυναικών, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη την δική τους, διαφορετική, προτίμηση, την οποία βεβαιωμένα της είχαν εκφράσει προκειμένου να τις βοηθήσει.

Το PSE-EE, υπογραμμίζοντας πως ενήργησε με «αίσθημα ευθύνης», υπενθυμίζει πως σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η νόθευση της ψήφου επισύρει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία έτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Μην ψαρώνετε είναι είδηση εντυπωσιασμού, δημιουργίας σκανδάλου και πόλωσης.
  α) Πως ξέρουν ποια είναι τα ψηφοδέλτια αφού έγινε κατά την καταμέτρηση.
  β) Είχαν κάμερες στο παραβάν?
  β) Το γηροκομείο έχει ειδικά ψηφοδέλτια?
  γ) Εγώ από ότι γνωρίζω οι γέροι και γριές ψήφισαν οικολόγους πράσινους αφού ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη.!
  δ) Γιατί επέτρεψαν την αντιπροσώπευση με πέραν την μιας ψήφου?
  ΥΓ. Απλά δικηγόρος του διαβόλου.

 2. avatar xaxaxaxaxaxa

  Κ*λόγρια

 3. avatar Brixton

  Γνήσια νοοτροπία δεξιάς και εκκλησίας, παντού και πάντα, οι πράξεις δείχνουν ποιος σεβεται την δημοκρατία,όχι τα λογια,φασίστες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει