Η Μόσχα επιθυμεί μια «λεπτομερή» έρευνα για τη σφαγή στο Χαλέπι, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, με την οποία, πάντως υιοθετείται για την υπόθεση η εκδοχή του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Αγανακτισμένοι από αυτό το απάνθρωπο έγκλημα στη γη της Συρίας, θεωρούμε ότι μια ενδελεχής έρευνα θα πρέπει να καταδείξει καθαρά τους ενόχους», τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς στην ανακοίνωση αυτή.

Περίπου 80 πτώματα εκτελεσθέντων νέων βρέθηκαν χθες στον ποταμό Κουέικ στο Χαλέπι, σε μια γειτονιά «όπου δρουν παράνομες ένοπλες ομάδες», υπογραμμίζει το υπουργείο.

«Η εκδοχή των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία οι σοροί μπορεί να μεταφέρθηκαν από το ρεύμα (του ποταμού) από τις συνοικίες που ελέγχονται από το στρατό της Συρίας, θεωρείται αβάσιμη από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, διότι σε διάφορα σημεία αντίθετα προς το ρεύμα του ποταμού υπάρχουν φράκτες από συρματοπλέγματα», υπογραμμίζει ακόμη το ρωσικό υπουργείο.

Το συριακό καθεστώς, του οποίου η Μόσχα είναι ο κύριος υποστηρικτής στη διεθνή σκηνή, κατηγόρησε το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών, για τις εκτελέσεις αυτές.