Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση πέρασε το καθεστώς Άσαντ, απορρίπτοντας τις καταγγελίες ακτιβιστών ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για τον θάνατο δεκάδων ατόμων στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη έχουν αντάρτες της οργάνωσης «Μέτωπο Αλ Νούσρα».

Οι οικογένειες των θυμάτων «αναγνώρισαν πολλούς από τους νεκρούς, τονίζοντας ότι μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα τους απήγαγαν επειδή αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Μέλη της αντιπολίτευσης είπαν ότι οι δυνάμεις του Άσαντ διέπραξαν σφαγή την Τρίτη, όταν εντοπίστηκαν τα πτώματα 65 ανθρώπων που είχαν δεχτεί πυροβολισμούς, με τα χέρια δεμένα, κατά μήκος του ποταμού Κουέικ σε συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχεται από αντάρτες.

Οι ίδιοι ανέβασαν ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον 51 πτώματα ανδρών καλυμμένα με λάσπη που έφεραν σημάδια από τραύματα σφαίρας.

Οι ακτιβιστές είπαν ότι τα θύματα είχαν εκτελεστεί και στη συνέχεια τα πτώματά τους είχαν ριχτεί στο ποτάμι, το οποίο τους παρέσυρε στην περιοχή των ανταρτών.

Δημοσιογράφος του SANA επισήμανε ότι το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό ήταν πολύ χαμηλό ώστε να μεταφέρει τα πτώματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η Συρία απαγορεύει την πρόσβαση στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθιστώντας δύσκολη την επαλήθευση πληροφοριών που προέρχονται από είτε ακτιβιστές και είτε από κυβερνητικούς αξιωματούχους.