Ο αριθμός των νεκρών μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, έφτασε τους 235, αφού την Τρίτη ένας 21χρονος υπέκυψε στα εκτεταμένα εγκαύματα τα οποία υπέστη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο νεαρός άντρας έχασε τη μάχη με τη ζωή την Τρίτη το βράδυ στο νοσοκομείο Αλέγκρε.

Ο αδελφός του θύματος, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς ήταν φοιτητές. Τουλάχιστον 100 ακόμα άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου συνελήφθη εχθές καθώς και δύο μέλη του συγκροτήματος που έπαιζε μουσική στην σκηνή του κλαμπ την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση «για μέγιστη περίοδο πέντε ημερών», ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Οι συλληφθέντες θα πρέπει να απολογηθούν για μια σειρά από απροσεξίες και παραλείψεις λόγω των οποίων προκλήθηκε η καταστροφή, σύμφωνα με μαρτυρίες και τις πρώτες δηλώσεις των πυροσβεστών και της αστυνομίας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που έριξε το βραζιλιάνικο συγκρότημα το οποίο εκείνο το βράδυ πραγματοποιούσε συναυλία στο νυχτερινό κέντρο Kiss. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η άδεια του κέντρου είχε λήξει από τον Αύγουστο, ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εμποδιζόταν η πρόσβαση στις εξόδους κινδύνου του κτιρίου και ότι οι φύλακες του Kiss εμπόδισαν αρχικά την έξοδο των πρώτων πελατών που ήθελαν να βγουν από αυτό.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε μεγάλο σοκ στους Βραζιλιάνους, το οποίο σημειώθηκε 500 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του 2014 και εγείρει ερωτήματα όσον αφορά στην ασφάλεια στους δημόσιους χώρους της χώρας.