Να αλλάξει η νομοθεσία ώστε ο ένας από τους δράστες του βιασμού που είναι ανήλικος να δικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων ζήτησε ο πατέρας της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και τελικά πέθανε.

Η ινδική δικαιοσύνη αποφάσισε χθες ο ένας από τους κατηγορούμενους να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων το οποίο η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβάλει είναι ο τρίχρονος εγκλεισμός του σε σωφρονιστήριο. Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε θάνατο.

«Θέλω να ζητήσω από τη δικαιοσύνη να μην υπάρξει εξαίρεση στην υπόθεση αυτή. Θέλουμε να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι το δικαίωμα μας για απονομή δικαιοσύνης δεν θα παραβιαστεί. Στην υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από νομικά κενά», δήλωσε ο πατέρας του θύματος όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Hindu».

Το δικαστήριο ανηλίκων της ινδικής πρωτεύουσας βασίστηκε στα στοιχεία που περιέχονται στο σχολικό φάκελο του κατηγορούμενου, σύμφωνα με τα οποία έχει γεννηθεί στις 4 Ιουνίου του 1995 και για το λόγο αυτό πρέπει να δικαστεί χωριστά. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε εξέταση οστικής μάζας για τα προσδιοριστεί η ηλικία του.

Στις 16 Δεκεμβρίου η 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και ξυλοκοπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να πεθάνει 13 ημέρες αργότερα από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Επιτροπή που διορίστηκε από την ινδική κυβέρνηση για να αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα απέρριψε την πρόταση να μειωθεί στα 16 από τα 18 χρόνια η ηλικία ποινικής ευθύνης.