Τρεις από τους πέντε άνδρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μιας ινδής φοιτήτριας βασανίστηκαν από την αστυνομία στη διάρκεια της ανάκρισής τους και θα δηλώσουν αθώοι, δήλωσε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί.

Ο ομαδικός βιασμός της 23χρονης γυναίκας στο Νέο Δελχί στα μέσα Δεκεμβρίου προκάλεσε την οργή των Ινδών και εκτεταμένες διαδηλώσεις. Η νεαρή φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία. Ένας έκτος δράστης είναι ανήλικος και αναμένεται να του απαγγελθούν ξεχωριστές κατηγορίες.

Ο Μανοχάρ Λαλ Σάρμα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον οδηγό του λεωφορείου και τους κυριότερους κατηγορούμενους –τον αδελφό του κι έναν άλλον άνδρα–, δήλωσε ότι οι τρεις αυτοί θα δηλώσουν αθώοι.

«Έρχομαι από τη φυλακή Τιχάρ έπειτα από μια συνάντηση με έναν από τους κατηγορούμενους. Δεν είναι 26 ετών όπως έγινε γνωστό, αλλά μόλις 22. Βασανίστηκε άγρια από την αστυνομία στη διάρκεια της ανάκρισης (…) πολλά από όσα ισχυρίζεται η αστυνομία είναι κατασκευασμένα», σημείωσε ο Σάρμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η αστυνομία επί μία εβδομάδα ανέκρινε και κακοποιούσε τους άνδρες με σιδερένιους λοστούς σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να ομολογήσουν.

Οι εισαγγελείς έχουν ανακοινώσει ότι στοιχεία γενετικού υλικού αποδεικνύουν την εμπλοκή των κατηγορουμένων στο έγκλημα. «Θέλουμε τα στοιχεία να ελεγχθούν από το δικαστήριο, επιθυμούμε μια δίκη, μια δίκαιη δίκη», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σάρμα.

Καθώς στη διάρκεια της ανάκρισης των κατηγορούμενων δεν υπήρχαν παρόντες δικηγόροι που να τους εκπροσωπούν, οι ομολογίες τους μπορούν να αμφισβητηθούν στο δικαστήριο, βάσει του ινδικού δικαίου.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία για τους πέντε άνδρες είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη. Ο δικαστής, αφού ορίσει δικηγόρους για τους κατηγορούμενους που δεν έχουν, αναμένεται να μεταβιβάσει την υπόθεση σε ένα από τα πέντε δικαστήρια για την άμεση εκδίκαση εγκλημάτων κατά των γυναικών που συστάθηκαν μετά τον βιασμό της 23χρονης στις 16 Δεκεμβρίου.