Στον πρώην σύντροφο και το πεντάχρονο αγοράκι της 33χρονης γυναίκας που σκόρπισε τον πανικό χθες στην πόλη Λέραχ της Γερμανίας ανήκουν τα δύο πτώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, κοντά στο καθολικό νοσοκομείο Σεντ Ελίζαμπεθ.

Οι αρχές είναι πεπεισμένες πως η δράστης, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πρώτα πυροβόλησε τον πρώην σύντροφο και το παιδί της και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο παρακείμενο νοσοκομείο, όπου άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν αποκλειστικό νοσοκόμο και να τραυματίσει τρεις ασθενείς και έναν αστυνομικό.

Η 33χρονη έπεσε τελικά νεκρή από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής. Η πυροσβεστική έλαβε κλήση για έκρηξη και πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα κοντά στο καθολικό νοσοκομείο Σεντ Ελίζαμπεθ της πόλης Λέραχ.

Μόλις έφθασαν στο σημείο, οι πυροσβέστες άκουσαν πυροβολισμούς και φωνές, ενώ είδαν μια γυναίκα που έφερε όπλο και μαχαίρι να βγαίνει από το κτίριο και να κατευθύνεται στο παρακείμενο νοσοκομείο.

«Η γυναίκα, 41 ετών, πυροβόλησε δύο περαστικούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά», ανακοίνωσε η αστυνομία. Όταν η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο, πυροβόλησε δύο φορές, σκοτώνοντας έναν αποκλειστικό νοσοκόμο και τραυματίζοντας τρεις ασθενείς και έναν αστυνομικό. Οι αστυνομικοί την πυροβόλησαν και την σκότωσαν.
Μετά την κατάσβεση της φωτιάς στο διαμέρισμα, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τα δύο πτώματα. Τα θύματα μπορεί να σκοτώθηκαν από πυρά, πριν από την έκρηξη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει και η νεκροψία.

Επτά ένοικοι της πολυκατοικίας και 12 άτομα από διπλανό κτίριο εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τη διάσωσή τους. Συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη και την πυρκαγιά.