Να ενταχθεί στις τάξεις του κάλεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε ρωσικό διαβατήριο.

«Σήμερα έστειλα στον Ντεπαρντιέ μια επίσημη επιστολή προτείνοντας του να γίνει μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Μόσχα, Βαλέρι Ράσκιν, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο 64χρονος Ντεπαρντιέ απέκτησε στις αρχές Ιανουαρίου τη ρωσική υπηκοότητα με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη Γαλλία και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές για να γλιτώσει από τους φόρους που θεωρεί δυσβάστακτους.

Αμέσως μετά, ο ηθοποιός χαιρέτισε την κίνηση του Πούτιν σε επιστολή του προς ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία εξέφρασε την αγάπη του για τη Ρωσία – μια «μεγάλη δημοκρατία», όπως ανέφερε – και για τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής της εποχής, άκουγε Ράδιο Μόσχα! Είναι κι αυτό ένα μέρος της κουλτούρας μου», τονίζει ο Ντεπαρντιέ στην επιστολή αυτή.

«Πιστεύω ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πατέρα του, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και μοιράζεται την θέση του. Θα αναμείνουμε την απόφασή του», είπε ο Ράσκιν.