Σταμάτησαν οι έρευνες για την ανεύρεση τυχόν παγιδευμένων σκιέρ. καθώς δεν βρέθηκαν ανθρώπινα ίχνη, μετά τη χιονοστιβάδα που έπληξε χθες τον διάσημο χειμερινό τουριστικό προορισμό στην Ελβετία Κραν Μοντανά.

«Η έρευνα συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και σταμάτησε σήμερα το πρωί. Θα ξεκινήσει εκ νέου αν το απαιτήσει η κατάσταση. Δεν υπήρξε ενημέρωση για εξαφάνιση και ο απολογισμός είναι τέσσερις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά» αναφέρει η αστυνομία του Βαλέ σε ανακοίνωσή της.

Χθες, μια τεράστια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ σε μια πλαγιά στο Κραν Μοντανά. Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκυλιά και περισσότεροι από 240 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες για να εντοπίσουν τους ανθρώπους που τυχόν να είχαν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Βαλέ Κριστιάν Βαρόν, η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε έπειτα από μια εβδομάδα υψηλότερων θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα την τήξη του χιονιού.