Οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης προκειμένου να αποφευχθεί το λεγόμενο «δημοσιονομικό βάραθρο» έχουν αποτελματωθεί, επισημαίνουν οι Ρεπουμπλικανοί, ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις.

«Τίποτα δεν προχωρά στις συνομιλίες», δήλωσε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή, Έρικ Κάντορ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματός του. «Ζητούμε από τον πρόεδρο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σώματος Τζον Μπένερ τόνισε ότι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Λευκός Οίκος δεν θα περάσουν ούτε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ούτε από το Κογκρέσο. Ανέφερε ότι ο ίδιος παρουσίασε μια αντιπρόταση στην οποία περιλαμβάνονται νέα έσοδα ύψους 800 δισ. δολαρίων τα οποία θα αποκτηθούν αφού κλείσουν ορισμένα αδιευκρίνιστα κενά στη νομοθεσία που αφορά τη φορολογία των πλουσίων.

Ο Μπένερ είπε στους δημοσιογράφους ότι «είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή» να συνομιλήσει με τον Ομπάμα για το θέμα, προσθέτοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στηρίζουν την εναντίωσή του στην αύξηση των φόρων για τους πλούσιους.