Όσα συνέβησαν τις δραματικές στιγμές που το φονικό τσουνάμι χτύπησε τις ακτές της Ινδονησίας, περιέγραψε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑÏ, Έλληνας κάτοικος της χώρας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο Μαρίνος Κοκοτόβης ανέφερε αρχικά «η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν καθώς το κύμα χτύπησε και τους έπιασε όλους απροετοίμαστους».

Ο κ. Κοκοτόβης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρόσθεσε: «Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν».

Όπως είπε ο ίδιος, «οι Έλληνες που ζουν στην Ινδονησία είναι περίπου 350 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί τουρίστες».

Ο κ. Κοκοτόβης επικαλούμενος τον πρέσβη, σημείωσε ακόμα ότι «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία».

Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή είναι οικισμοί και τουριστικές περιοχές κατά μήκος ορισμένων ακτών στις: Τανγιούνγκ Λεσούνγκ, Σούμουρ, Τελούκ Λάντα, Πενιμπάνγκ και Καρίτα.

Χιλιάδες είναι οι τραυματίες ενώ ο τραγικός υπολογισμός των θυμάτων μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 281 νεκρούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.