Ο παραπληγικός αθλητής Justin Levene μηνύει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λούτον, λίγο έξω από το Λονδίνο, ισχυριζόμενος πως έπρεπε να συρθεί στο πάτωμα καθώς το καρότσι ΑΜΕΑ δεν έφτασε ποτέ με την πτήση του.

Όπως μεταδίδει το BBC, το αυτοκινούμενο αμαξίδιο του Levene έμεινε πίσω, κι έτσι δεν είχε τρόπο να μετακινηθεί μέσα στο αεροδρόμιο. Οι υπάλληλοι του Λούτον προσφέρθηκαν βέβαια να τον βοηθήσουν, όπως παραδέχεται, θέλοντας να τον μετακινήσουν με παραδοσιακό καροτσάκι ΑΜΕΑ, εκείνος αρνήθηκε ωστόσο καθώς κάτι τέτοιο θα του αποστερούσε αυτό που εκτιμά περισσότερο: την αυτονομία του.

«Ντροπιασμένος» δήλωσε για την περιπέτειά του στο BBC, προσθέτοντας: «Θύμωσα που κανείς από το προσωπικό δεν έμοιαζε να καταλαβαίνει τη θέση μου ή να συμπονά αυτό που μου συνέβαινε». Και ζητά να υπάρχουν αυτόνομα αναπηρικά αμαξίδια σε κάθε αεροδρόμιο, για να μην αντικρίζει ο κόσμος σκηνές σαν αυτές. Αλλά και για να μη χάνουν την ανεξαρτησία τους οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Όσο για το Λούτον, απάντησε: «Ανακαλύπτοντας πως η πτήση του κυρίου Levene έφτασε χωρίς το αμαξίδιό του, οι ομάδες μας δούλεψαν σκληρά για να βρουν μια λύση, προσφέροντας στον κύριο Levene ένα υποβοηθούμενο καροτσάκι ως προσωρινό μέτρο. Ο κύριος Levene αρνήθηκε κάθε προσφορά για βοήθεια, χαρακτηρίζοντάς τες όλες απαράδεκτες»…