Για πρώτη φορά συνεδριάζει σήμερα στο Κάιρο σε υπουργικό επίπεδο η τετραμελής ομάδα επαφής για τη Συρία -Ιράν, Αίγυπτος, Τουρκία και Σαουδική Αραβία.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί μεταβαίνει σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, κατά την παραμονή του στο Κάιρο, θα γίνει δεκτός από τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

«Μια υπουργική σύνοδος (της ομάδας επαφής για τη Συρία) θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Κάιρο. Το γεγονός ότι τέσσερις σημαντικές χώρες της περιοχής συναντώνται για να συζητήσουν το ευαίσθητο αυτό θέμα, είναι ήδη από μόνο του ένα σημαντικό βήμα και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής θα είναι προς το συμφέρον όλων των λαών της περιοχής, της ειρήνης και της σταθερότητας», δήλωσε ο Σαλεχί στο ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιsna.

Η ομάδα επαφής για τη Συρία συγκροτήθηκε τον Αύγουστο με πρωτοβουλία του αιγύπτιου προέδρου. Στην ομάδα  συμμετέχει το Ιράν, το οποίο οι Δυτικοί έχουν αποκλείσει από κάθε διπλωματική πρωτοβουλία για τη συριακή κρίση εξαιτίας της άνευ όρων υποστήριξής του προς το συριακό καθεστώς.