Σύροι αντάρτες ανέφεραν ότι κατέρριψαν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος στην βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η ταξιαρχία των Σύρων Μαρτύρων ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη αλ Ταγιαμπίγια. Ένα βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια απεικόνιζε καπνό στον ουρανό κι έναν άνθρωπο να πέφτει με αλεξίπτωτο.

Μάχες ξέσπασαν σήμερα το ξημέρωμα ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους αντάρτες στα ανατολικά και στα νότια της Δαμασκού, ανέφεραν αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές, την επομένη άλλης μιας αιματηρής ημέρας στη χώρα.

Πυρά του στρατού ακούγονταν το πρωί στο ανατολικό προάστιο Καμπούν, σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο ακτιβιστών.

Συγκρούσεις με πολυβόλα και άρματα μάχης μαίνονταν επίσης στο προάστια Τανταμόν, νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα άλλο δίκτυο αντικαθεστωτικών.

Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, αντάρτες βομβάρδισαν με όλμους το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού στην πόλη Μπουκάμαλ, ενώ μάχες μαίνονταν και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, κοντά σε ένα άλλο αρχηγείο της ασφάλειας του στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκατόν είκοσι οκτώ άνθρωποι, 77 πολίτες, 19 αντάρτες και 32 στρατιώτες, σκοτώθηκαν ανέφερε το Παρατηρητήριο, εκ των οποίων οι 44 στην πρωτεύουσα.

Πάνω από 25.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.