Ο 65χρονος άστεγος Ronald Poppo έπεσε θύμα επίθεσης από τον επίσης άστεγο Rudy Eugene, 31 ετών, ο οποίος δε δίστασε σε μια πρωτοφανή επίθεση αγριότητας να… του μασήσει το πρόσωπο!

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Μαΐου. Ο άτυχος άνδρας κατάφερε να επιζήσει όμως έμεινε τυφλός. Οι αρχές πίστευαν ότι ο δράστης ήταν υπό την επήρεια μιας ισχυρότατη μορφής του ναρκωτικού LSD, τα λεγόμενα «άλατα μπάνιου», όμως οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν μόνο ίχνη μαριχουάνας στον οργανισμό του.

Στην κατάθεσή του στις αρχές ο Poppo δήλωσε: «Με άρπαξε και με έσκισε. Μάσησε το πρόσωπό μου. Μου έβγαλε τα μάτια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Χτύπησε το κεφάλι μου στο πεζοδρόμιο και το διέλυσε… Με έπνιγε και με κρατούσε κάτω δυνατά ενώ την ίδια ώρα που έβγαζε τα μάτια».

Ο 65χρονος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς που του έσωσαν τη ζωή, λέγοντας ότι αν δεν ήταν αυτοί «θα ήμουν σε χειρότερη κατάσταση».

Είπε ότι δεν τον γνώριζε και δεν ξέρει γιατί του επιτέθηκε και ότι δεν τον προκάλεσε αν και υπήρχαν αναφορές ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε άσυλο αστέγων νωρίτερα και πως ο Poppo είχε κλέψει τη Βίβλο του δράστη.

Ο άτυχος άνδρας έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Jackson Memorial στη Φλόριντα και τώρα νοσηλεύεται κέντρο φροντίδας.