Ο Michael Page, ο βετεράνος του στρατού που σκότωσε έξι ανθρώπους σε ναό Σιχ στο Ουινσκόνσιν είχε το σώμα του καλυμμένο με ενδείξεις που κατέγραφαν την πορεία του προς το μίσος.

Τα πολλά τατουάζ στο σώμα του 41χρονου είχαν συγκαλυμμένους ρατσιστικούς κώδικες και σύμβολα που αποκαλύπτουν στο εκπαιδευμένο μάτι την αφοσίωσή του στο κίνημα υπεροχής της λευκής φυλής.

Ο Page, τον οποίο παρακολουθούσε μεταξύ άλλων και το FBI, ήταν γνωστός για τα «επιθετικά» τατουάζ στο σώμα του με ρατσιστικά μηνύματα από τα πρώτα χρόνια που έφυγε από το στρατό το 1998.

Στο δεξί του χέρι κάτω από τον ώμο του ο Page έχει «χτυπήσει» τον αριθμό 838 που σύμφωνα με τους γνώστες αποτελεί κωδικοποιημένο σύμβολο που δείχνει συμμετοχή στους Hammerskins, μία ρατσιστική skinhead ομάδα.

Ο αριθμός 838 παραπέμπει στα γράμματα «H, C, H» του αγγλικού αλφαβήτου, που συμβολίζει το σλόγκαν των Hammerskins «Hail the Crossed Hammers».

Στο αριστερό του χέρι είναι εμφανές το γράμμα «Ρ» που είναι το αρχικό της λέξης «Power» στη φράση «White Power».

Δεν θεωρείται πιθανό ο Page να είχε αρχίσει τα τατουάζ πριν φύγει από το στρατό, καθώς απαγορεύεται τα ακραία και ρατσιστικά τατουάζ σε όσους είναι εν ενεργεία.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Page επισκεπτόταν ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την υπεροχή της λευκής φυλής ανεβάζοντας σε φωτογραφίες τα νέα του τατουάζ.

Πιστεύεται πως έγινε μέλος των Ηammerskins στα τέλη του 2011.

«Τα σύμβολα είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της κουλτούρας», λένε οι ειδικοί. «Επιτρέπουν στους άλλους να γνωρίζουν πως είσαι μέλος του κινήματος skinhead και χρησιμοποιούνται ως μέσο πληροφόρησης. Το να κάνεις ένα τατουάζ δείχνει μονιμότητα και συνοδεύεται από μία σοβαρή δέσμευση. Σημαίνουν πως είσαι μέλος, μέρος αυτής της ομάδας, πως έχεις μυηθεί».

Δείτε τις φωτογραφίες