Σε μία πλωτή ολυμπιακή… παιδική χαρά μετατρέπουν το Λονδίνο τα πολυτελή σκάφη που δένουν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη.

Δισεκατομμυριούχοι και κορυφαίες διασημότητες «συνωστίζονται» στη βρετανική πρωτεύουσα ενώ φήμες λένε πως και το σκάφος αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων του Ρομάν Αμπράμοβιτς θα προστεθεί αύριο στα υπάρχοντα σούπερ γιοτ.

Με μήκος 557 πόδια, το «Eclipse» του Ρώσου μεγιστάνα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο. Διαθέτει δύο πισίνες, δύο ελικοδρόμια, αίθουσα χορού, τριάντα καμπίνες, κινηματογράφο, μίνι-υποβρύχιο και το δικό του αμυντικό πυραυλικό σύστημα! Η master καμπίνα του Αμπράμοβιτς είναι θωρακισμένη, διαθέτει αλεξίσφαιρα παράθυρα και σύστημα laser που «τυφλώνει» τους παπαράτσι.

Τα επόμενα 24ωρο ο Τάμεσης θα μετατραπεί σε ένα λαμπερό πλωτό χωριό πολυτέλειας και υπερβολής. Περισσότερα από εκατό σούπερ γιότ αναμένονται ακόμα και προγραμματίζεται σειρά από πάρτι για τους ζάπλουτους ταξιδιώτες.

Μεταξύ άλλων ο Μπιλ Γκέιτς με το «Gogypus» και ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen με το «Octopus». Η Ελληνίδα Έλενα Αμβροσιάδου με το «Maltese Falcon» και ο Donald Gosling με το «Leander».

Δείτε τις φωτογραφίες…