Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα


ΚΟΣΜΟΣ
10:58
20/06/2018
Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας
loading

Περίπου 25 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι καταμέτρησε περίπου 30 εκτοξεύσεις βλημάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ρουκέτες, κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

Δύο μέλη της Χαμάς τραυματίστηκαν «ελαφρά» σε μια αεροπορική επιδρομή στον νότιο τμήμα του θύλακα, σύμφωνα με κατοίκους. Δεν αναφέρθηκαν θύματα στο Ισραήλ, παρότι επρόκειτο για μια από τις πιο εντατικές ομοβροντίες από πλευράς παλαιστινιακών οργανώσεων.

Οι νέες εχθροπραξίες εγγράφονται στο κλίμα έντασης στη Λωρίδα της Γάζας, ένα κομμάτι γης ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο.

Διάφοροι παράγοντες σε διεθνές επίπεδο εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα και προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου ξεσπάσματος νέου πολέμου.

Η Χαμάς κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πολεμικές συγκρούσεις με την οργάνωση αυτή μετά το 2008. Η τελευταία σύρραξη είχε ξεσπάσει το 2014. Έκτοτε, εφαρμόζεται μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, η οποία διακόπτεται σποραδικά.

Τουλάχιστον 132 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 13.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών από την 30ή Μαρτίου, όταν άρχισαν μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί στα επεισόδια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει