Ένας εξαιρετικά παρατηρητικός γιατρός με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικών δικτύων, έσωσε μία νεαρή γυναίκα όταν έκανε διάγνωση σε «απευθείας μετάδοση».

Ο χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος, Έρικ Βόιτ από τη Νέα Υόρκη απλά παρακολουθούσε την εκπομπή «Hunt Bargain Hunt», όταν παρατήρησε κάτι ανησυχητικό στο λαιμό μιας από τις συμμετέχουσες. Είδε ένα μικρό εξόγκωμα στον λαιμό της.

«Παρατήρησα ότι είχε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της. Ως χειρουργός, είμαι εκπαιδευμένος να παρατηρήσω αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο γιατρός στο ABC News.

Ο γιατρός κατάλαβε ότι έπρεπε να δράσει αμέσως καθώς αυτό που διέγνωσε θα μπορούσε να κάτι σοβαρό και ότι η γυναίκα έπρεπε να κάνει σχετικές εξετάσεις. Δεν είχε όμως καμία ιδέα ποια ήταν, μιας και στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε ποτέ το επώνυμό της.

Clipboard01

Έτσι απευθύνθηκε στους φίλους του στο Facebook για βοήθεια. Ανέβασε ένα κομμάτι της εκπομπής που απεικόνιζε τη γυναίκα και ζήτησε από τους φίλους του αν ήξεραν πώς θα μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί της.

Με τη βοήθεια του Facebook λοιπόν κατάφερε να εντοπίσει την 32χρονη Νικόλ Μακ Γκίνες, από τη Βόρεια Καρολίνα, η οποία αποδείχτηκε πως ήταν πράγματι η γυναίκα που είχε δει στην εκπομπή. Αφού την εντόπισε ο γιατρός τη συμβούλευσε να κάνει άμεσα υπερηχογράφημα και βιοψία.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι παρόλο που η γυναίκα είχε ήδη επιβιώσει από καρκίνο του εγκεφάλου, οι γιατροί της δεν είχαν παρατηρήσει το εξόγκωμα στον λαιμό της. Πήγε να δει έναν ειδικό και τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς.

Αφού τελικά η Μακ Γκίνες σώθηκε λόγω του εξαιρετικά παρατηρητικού και επίμονου γιατρού. Όπως δήλωσε η ίδια στο ABC News, «είναι απλά ένα θαύμα, κατά τη γνώμη μου, που είδε αυτό στην τηλεόραση. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο ευγνώμων είμαι».