Ένα τρίχρονο παιδάκι χωρίς χέρια ζει τη δική του οδύσσεια, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στον κόσμο και να βρει τη θέση που του ανήκει.

Μόνο που με τέτοια περιστατικά που προκύπτουν, του το κάνουμε απείρως πιο δύσκολο.

Ο λόγος για τον William Bancroft από το Αρκάνσας των ΗΠΑ, που έχει μάθει να κάνει με τα πόδια πολλά πράγματα της καθημερινότητας που χρειάζονται χέρια.

Η οικογένειά του κατηγορεί όμως ένα τοπικό εστιατόριο για διακρίσεις, καθώς τους έδιωξαν κακήν κακώς επειδή ο μικρός χρησιμοποιούσε για να φάει τα μόνα διαθέσιμα μέλη του. Και τους απαγόρευσαν μάλιστα ισοβίως να επιστρέψουν.

Το προσωπικό του εστιατορίου IHOP είπε στην οικογένεια πως ο William δεν μπορεί να καθίσει στο τραπέζι, γιατί παραβιάζει αρκετούς υγειονομικούς κανονισμούς. Όσο για την υπεύθυνη, είπε πως δεν μπορεί να αγγίζει με τα πόδια του το αλατοπίπερο και τα μπουκαλάκια με τα σιρόπια για τις τηγανίτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό σε ένα εστιατόριο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η μητέρα του, Alexis, συγκλονίστηκε από το περιστατικό, λέγοντας πως η αυτοπεποίθηση του μικρού καταποντίστηκε και αναδύθηκε η ντροπή για την κατάστασή του. Είπε μάλιστα πως την ώρα που οι άλλοι γονείς πλένουν τα χέρια των παιδιών τους πριν καθίσουν στο τραπέζι, το ίδιο έκανε κι αυτή με τα πόδια του William.

Το προσωπικό μίλησε μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο στους γονείς, αναγκάζοντας τους άλλους πελάτες να παρέμβουν. Αυτά είπε στο «Newsweek» η μητέρα: «Τη ρώτησα ‘‘ρωτάτε όλους τους πελάτες σας αν έχουν πλύνει τα χέρια τους πριν αγγίξουν τα μπουκαλάκια με το σιρόπι;’’. Όλοι μας κοιτούσαν. Έκαναν διάκριση εναντίον του επειδή δεν έχει χέρια».

Ο διευθυντής του εστιατορίου απολογήθηκε στην οικογένεια με μήνυμα στο Facebook, ενώ αργότερα το εστιατόριο ζήτησε συγγνώμη μέσω ανοιχτής επιστολής όπου «δεν ανεχόμαστε πράξεις που επιβάλλουν διακρίσεις κάθε είδους», υποσχόμενο να επιπλήξει τους υπαλλήλους του…