«Θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, γραμματέας της Λέγκα, προσδιορίζοντας έναν από τους κύριους στόχους του ως υπουργός Εσωτερικών της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας.

Ο Σαλβίνι αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα σήμερα το απόγευμα, όταν και θα λάβει μέρος στην ορκωμοσία της κυβέρνησης Λέγκα-Πέντε Αστεριών με πρωθυπουργό τον καθηγητή Τζουζέπε Κόντε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής του ακροδεξιού ιταλικού κόμματος πρόσθεσε ότι: «Οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους τη ζωή» και καταλήγοντας τόνισε: «Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας».

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο Σαλβίνι, ενδεχομένως, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και «δεν έχει εγκαταλείψει τη ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας», ενόψει και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, σε σχεδόν οκτακόσιους δήμους της χώρας.