Μια μητέρα δύο παιδιών δηλώνει αηδιασμένη από την τραγική ανακάλυψή της, ένα «χρησιμοποιημένο προφυλακτικό σε ένα σακουλάκι κέιλ» που αγόρασε από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco.

Η Chrissie Gilbert λέει πως αγόρασε τη χαρακτηριστική λαχανίδα με τις κατσαρές άκρες για να τη σερβίρει στον άντρα και τα παιδιά της. Μέσα στο σακουλάκι έμεινε μια ποσότητα, την οποία σκόπευε να δώσει την επομένη στο ινδικό χοιρίδιο της οικογένειας, όταν και μέσα στα φύλλα που είχαν απομείνει σκόνταψε πάνω σε κάτι που δεν έπρεπε με τίποτα να βρίσκεται εκεί.

Το σοκ της ανακάλυψης ήταν τέτοιο που έφερε όλη την οικογένεια στον γιατρό, αναζητώντας συμβουλές μήπως κόλλησαν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Ο γιατρός τους καθησύχασε μεν, η οργή τους δεν κόπασε δε.

Η Gilbert απέστειλε το ύποπτο προϊόν πίσω, με μια συνοδευτική επιστολή, τόσο η Tesco όμως όσο και η Emmett UK, η εταιρία που προμηθεύει τα σουπερμάρκετ με κέιλ, κατέληξαν πως το προϊόν πρέπει να έχει «μολυνθεί μετά την αγορά του», καθώς το προσωπικό αμφότερων είναι «άρτια εκπαιδευμένο και αφοσιωμένο στη δουλειά του».

Η μητέρα από το Λίνκολν της Αγγλίας δεν δέχεται ωστόσο την απάντηση των δύο εταιριών πως «το αντικείμενο δεν θα είχε επιβιώσει από τους αυστηρούς ποιοτικούς μας ελέγχους. Λυπούμαστε που η κυρία Gilbert δεν ικανοποιήθηκε από το συμπέρασμα της έρευνάς μας».

«Έλαβα μια έκθεση από τον προμηθευτή που ήταν πραγματικά προσβλητική», λέει εκείνη, «κατά τη γνώμη τους, προστέθηκε μετά την αγορά, οπότε είτε εγώ είτε ο άντρας μου, που δουλεύει στον κλάδο υγείας, το προσθέσαμε. Νομίζουν πως δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε από το να βάζουμε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στο κέιλ;».

Αν θα κινηθεί νομικά η οικογένεια, το σκέφτονται…