Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο πολιτείες στο Σουδάν

Οι συγκεκριμένες περιοχές δεν πλήττονται από συγκρούσεις και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά


ΚΟΣΜΟΣ
19:17
30/12/2017
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο πολιτείες στο Σουδάν
loading

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επέβαλε σήμερα δύο πολιτείες της χώρας ο πρόεδρος του Σουδάν, Όμαρ ελ-Μπεσίρ. Οι συγκεκριμένες περιοχές δεν πλήττονται από τις συγκρούσεις κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά. Η μία βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και η άλλη στα ανατολικά, στα σύνορα με την Ερυθραία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SUNA.

Ο Μπεσίρ «δημοσίευσε σήμερα προεδρικό διάταγμα με το οποίο κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα έξι μηνών οι Πολιτείες του Βόρειου Κορντοφάν και της Κασάλα», μετέδωσε το πρακτορείο SUNA, χωρίς να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση, αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει ήδη σε επτά άλλες Πολιτείες, στις οποίες διεξάγονται συγκρούσεις: στις πέντε πολιτείες του Νταρφούρ, όπου η κυβέρνηση πολεμάει από το 2003 τους αντάρτες, καθώς και στο Νότιο Κορντοφάν και τον Μπλε Νείλο, όπου συγκρούονται από το 2011 οι κυβερνητικές δυνάμεις με τους αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος του Σουδάν (SPLM).

Σύμφωνα με το σουδανικό Σύνταγμα του 2005, ο πρόεδρος μπορεί να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προεδρικό διάταγμα, το οποίο υποβάλλεται για έγκριση στο κοινοβούλιο μέσα σε δύο εβδομάδες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει