Ο επικεφαλής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στρατηγός Αβίβ Κοσαβί, δήλωσε ότι 200.000 εχθρικοί πύραυλοι στοχεύουν σήμερα το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Κοσαβί, οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να προσγειωθούν παντού στο Ισραήλ και η ακτίνα δράσης τους καθώς και το μέγεθος των πυρηνικών κεφαλών τους αυξάνονται.

«Οι περισσότεροι από τους πυραύλους έχουν ακτίνα δράσης 40χλμ, αλλά ορισμένοι έχουν ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων», δήλωσε ο ισραηλινός στρατηγός σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Επιχειρούν από τα βάθη του εχθρικού εδάφους και μπορούν να πλήξουν πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ από τη Συρία, το Λίβανο και το Ιράν», τόνισε.

«Οι πύραυλοι είναι συνήθως αναπτυγμένοι σε αστικές περιοχές», πρόσθεσε ο Κοσαβί, ο οποίος υποστήριξε ότι ένα στα δέκα σπίτια στο Λίβανο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ή την εκτόξευση πυραύλων.

Ο Ισραηλινός στρατηγός υποστήριξε εξάλλου ότι το Ιράν μπορεί εφεξής να κατασκευάσει τέσσερις ατομικές βόμβες.

«Σήμερα, οι διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών συμφωνούν με το Ισραήλ ότι το Ιράν έχει συγκεντρώσει 100 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%, που επαρκούν για την κατασκευή τεσσάρων ατομικών βομβών», τόνισε.

«Το Ιράν συνεχίζει ενεργά τις προσπάθειές του για ανάπτυξη των πυρηνικών δυνατοτήτων του και εμείς έχουμε αποδείξεις ότι οι Ιρανοί επιδιώκουν την κατασκευή πυρηνικών όπλων», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Κοσαβί, το Ιράν, από τη στιγμή που θα δοθεί σχετική εντολή από τις ιρανικές αρχές, θα χρειαστεί ένα χρόνο για να το πράξει.