Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε σήμερα ότι έχει φθάσει η ώρα του διαλόγου, με «σεβασμό στο Σύνταγμα» της Ισπανίας, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στη σοβαρή πολιτική κρίση που συνταράσσει την Καταλονία.

«Έχει φθάσει η κατάλληλη ώρα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος, (οι δύο πλευρές) να συζητήσουν, να βρουν μια οδό για την επίλυση του αδιεξόδου και να εργαστούν σε συμφωνία με τη συνταγματική τάξη στην Ισπανία» επισήμανε ο Τίμερμανς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Είναι απαραίτητο να δεσμευτούν σε μια κοινή συμφωνία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στην Ισπανία» συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τάχθηκε υπέρ του κράτους δικαίου και διατύπωσε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

«Το καθήκον του σεβασμού και της υπεράσπισης του Κράτους δικαίου ορισμένες φορές ενδεχομένως απαιτεί την αναλογική χρήση βίας» υπογράμμισε, αναφερόμενος στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν ανήμερα του δημοψηφίσματος στην Καταλονία- «εικόνες που μας προκάλεσαν μεγάλη θλίψη» όπως τόνισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.