Ένα ποδοσφαιρικό… σκάνδαλο συγκλονίζει την Κροατία καθώς με ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν 15 άτομα μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές και παράγοντες για στημένα παιχνίδια.

Οι 13 από τους κατηγορούμενους παίχτες δέχθηκαν ποινή φυλάκισης έξι έως δέκα μήνες, ενώ οι άλλοι δύο τιμωρήθηκαν επ’ αόριστον. Ακόμη όλοι κλήθηκαν να επιστρέψουν 200.000 ευρώ από τα χρήματα, τα οποία κέρδισαν παράνομα.

Tα γεγονότα ακολούθησαν μόλις δύο μέρες έπειτα από την σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών από τις αρχές της Κροατίας. Στην σύλληψη του αντιπροέδρου της κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και πρώην διεθνούς διαιτητή, Ζέλικο Σίριτς, αλλά και του αρχιδιαιτητή της χώρας, Στιέπαν Τζέντοβιτς, προχώρησε η αστυνομία της Κροατίας. Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με συμμετοχή και δωροδοκία σε στημένα παιχνίδια.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιες ήταν οι ομάδες που προχώρησαν στον χρηματισμό και ποιοι είναι οι αγώνες που αφορά το σκάνδαλο. Με βάση το κατηγορητήριο, πάντως, υπολογίζεται πως οι δύο άντρες έλαβαν περίπου 100.000 ευρώ σε δωροδοκίες για να ορίζουν συγκεκριμένους διαιτητές. Οι συλλήψεις έγιναν όταν ένας αστυνομικός υποδύθηκε παράγοντα συλλόγου, προσποιήθηκε πως ήθελε να τους δωροδοκήσει με 30.000 ευρώ και εκείνοι δέχθηκαν.