Ο Ρον Πολ ανακηρύχθηκε νικητής μιας ενδεικτικής εσωκομματικής ψηφοφορίας των Ρεπουμπλικάνων το σαββατοκύριακο στο Ιλινόι, την πολιτεία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, κέρδισε το 52% των συνολικά 3.649 ψήφων που υποβλήθηκαν μέσω Διαδικτύου και προσωπικά από την 29η Οκτωβρίου ως το απόγευμα του Σαββάτου. Κέρδισε το 66,5% των ψήφων που υποβλήθηκαν μέσω Διαδικτύου και 8% των ψήφων που υποβλήθηκαν προσωπικά από τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που έλαβαν μέρος.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε το 7% των ψήφων που υποβλήθηκαν μέσω Διαδικτύου και το 35% όσων πήγαν να ψηφίσουν σε 22 τοποθεσίες, ποσοστό που είναι το υψηλότερο, σύμφωνα με το κόμμα.

Ο επιχειρηματίας Χέρμαν Κάιν κέρδισε το 15% όσων ψήφισαν ον-λάιν και 29% όσων πήγαν να ψηφίσουν.

Οι συμμετέχοντες όφειλαν να συνεισφέρουν από 5 δολάρια στην οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Ιλινόι για την κάλυψη του κόστους της διαδικασίας και την υποστήριξη των υποψηφίων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι θα καταστήσουν το Ιλινόι διεκδικούμενο στις εκλογές του 2012. Το 2008, ο Ομπάμα είχε κερδίσει με άνεση. Ωστόσο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2010 οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κερδίσει τέσσερις επιπλέον έδρες, 11 έναντι οκτώ των Δημοκρατικών.