Απρόσμενη δημοφιλία στους λάτρεις του πατινάζ γνωρίζει μια πρώην φυλακή στην Εσθονία. Κάποτε εκεί σοβιετικοί κρατούμενοι αναγκάζονταν να δουλέψουν στο κοντινό λατομείο. Στη συνέχεια ωστόσο η φυλακή Rummu εγκαταλείφθηκε και έγινε επικίνδυνη ατραξιόν για δύτες, στην καλοκαιρία, και για όσους κάνουν πατινάζ στον πάγο, τον χειμώνα.

Οι Meelis Võsu και Alari Teede επισκέφθηκαν αυτή την παράξενη κι ανατριχιαστική «παιδική χαρά» και κατέγραψαν το πατινάζ τους πάνω κι ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα κτίρια.

«Το νερό και ο πάγος ήταν τόσο διαυγή που μπορούσες να δεις τα πάντα κάτω από τα πόδια σου» έγραψαν στο Facebook περιγράφοντας την εμπειρία τους.

Όπως γράφει η Daily Mail, η έκταση είναι ιδιωτική τώρα και περιβάλλεται από πολλές πινακίδες που προειδοποιούν για τους κινδύνους.

Επαγγελματίες δύτες συμβουλεύουν η περιοχή να αποφεύγεται. Το 2014 μια 17χρονη τραυματίστηκε στην πλάτη πέφτοντας από ένα από τα κτίρια της φυλακής μέσα στο νερό ενώ τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε πνιγμένος στο λατομείο ένας 35χρονος.

sociviayt6 sociviayt4 sociviayt5 sociviayt2 sociviayt1 sociviayt3