Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους προληπτικά στην ανατολική Κούβα την οποία αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες ο ισχυρός τυφώνας Μάθιου. τουλάχιστον 316.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια και ασφαλή σπίτια ενώ η το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της έλευσης του τυφώνα έξι ανατολικές επαρχίες, ανάμεσά τους το Σαντιάγο ντε Κούμπα και το Γκουαντάναμο.

Με ανέμους που φθάνουν έως και τα 230 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο Μάθιου κατευθυνόταν χθες προς τη βόρεια Καραϊβική, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC), το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι. Ο τυφώνας αναμενόταν να πλήξει την Αϊτή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και να φθάσει στην Κούβα το απόγευμα.

Ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) ανακοίνωσε ότι προσφέρει βοήθεια ύψους 400.000 δολαρίων στην Αϊτή και την Τζαμάικα, καθώς οι χώρες της Καραϊβικής ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον τυφώνα Μάθιου, ενώ ετοιμάζεται να στείλει προμήθειες στις χώρες της κεντρικής Καραϊβικής και έχει προετοιμαστεί ώστε αυτό να μπορεί να γίνει το ταχύτερο.

MATTHEW1 MATTHEW2 MATTHEW3 MATTHEW4 MATTHEW5 MATTHEW6 MATTHEW7 MATTHEW8 ΑΙΤΗ