Ο Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε από τους πιστούς οπαδούς του να μην τα παρατήσουν και να μην παραδοθούν σε αυτούς «που θέλουν να εποικίσουν τη βορειοαφρικανική χώρα», όπως μετέδωσε δια στόματος του ιδιοκτήτη του, το συριακό κανάλι Arrai.

«Χτες το βράδυ ή σήμερα επρόκειτο να μεταδώσουμε την τηλεοπτική ομιλία του ηγέτη των μαχητών, αλλά για λόγους ασφαλείας η μαγνητοσκοπημένη εμφάνισή του αναβλήθηκε» είπε ο Mishan Jabouri προτού διαβάσει το μήνυμά του.

«Ήθελε να δείξει ότι ο ηγέτης είναι ανάμεσα στους μαχητές και τους πιστούς ανθρώπους του, που μάχονται να κρατήσουν τα λιβυκά εδάφη, και όχι ότι βρίσκεται στη Βενεζουέλα ή στο Νίγηρα ή κάπου αλλού» πρόσθεσε.

Ο Jabouri διάβασε ένα κείμενο, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι από τον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, και το οποίο έλεγε το εξής: «Δε μπορούμε να αφήσουμε τη Λιβύη στους αποικιοκράτες για ακόμη μία φορά… Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε, πέρα από το να μαχόμαστε μέχρι να νικήσουμε».

Το συριακό κανάλι που εδρεύει στην Δαμασκό είναι το τελευταίο από τα μέσα ενημέρωσης που μεταδίδει μηνύματα του Καντάφι, αφότου εγκατέλειψε την Τρίπολη στις 23 Αυγούστου.

Ο διευθυντής του, ένας Ιρακινός σουνίτης πρώην βουλευτής ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Δαμασκό, δήλωσε ότι απεχθάνεται τους δικτάτορες αλλά σημείωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι ενσαρκώνει την αντίσταση κατά της ξένης κατοχής στην χώρα του.