Απίθανη θεωρεί την καλή σχέση με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο (2015) ότι ο Τραμπ ήταν «διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος» αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε, θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

«Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο κανάλι ITV.

Σε σχετική ερώτηση για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Τραμπ δήλωσε: «Έχω μιλήσει για την ΕΕ. Είναι γραφειοκρατική και ιδιαιτέρως δύσκολη. Σε σχέση με τη Βρετανία, θέλω να ρωτήσω τι χρειάζονται οι Βρετανοί από την EE; Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ίδιους να εκφραστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.