Η Gina Shergold από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχασε το σύζυγό της, Steve, σε ηλικία 33 ετών, 2 χρόνια μετά το γάμο τους, όταν εκείνος διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου.

Η 25χρονη χήρα αποφάσισε τότε να φτιάξει ένα δαχτυλίδι από την τέφρα του νεκρού συζύγου της και να το προσφέρει στην κόρη τους, Esmee, ώστε να το φορέσει τη μέρα του γάμου της, όταν μεγαλώσει.  Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που η γυναίκα παραλαμβάνει και βλέπει για πρώτη φορά το δαχτυλίδι, ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο άνδρας από το Bournemouth πέθανε από καρκίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά τον τραγικό θάνατο, η σύζυγός του αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοναδικό ενθύμιο για την 18 μηνών κόρη της ώστε να το φοράει όταν θα μεγαλώσει.

staxti5

Η ίδια δήλωσε στη βρετανική Sun: «Όταν μάθαμε τι θα συμβεί, ο Steve κι εγώ αποφασίσαμε ότι θέλαμε να πάρουμε ένα κόσμημα για να έχει η Esmee. Επειδή η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, δεν μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό γιατί ήταν πάρα πολύ άσχημα. Μετά το θάνατό του, είδα μια αγγελία για μια εταιρεία που έφτιαχνε κοσμήματα από τέφρα σε μια σελίδα στο Facebook. Ποτέ δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αλλά εντυπωσιάστηκα από ένα μπλε σκούρο δαχτυλίδι που έφτιαξαν. Σκέφτηκα, ότι όντας μπλε, θα μπορούσε να είναι κάτι που θα δώσω τελικά στην Esmee την ημέρα του γάμου της, έτσι ώστε, αν και ο Steve δεν θα μπορεί φυσικά να είναι εκεί, ένα κομμάτι του να είναι».

staxti3

Πριν από τη σοβαρή διάγνωσή του, ο Steve ήταν απόλυτα υγιής. Όμως, ξαφνικά τον Ιούνιο του 2012, είχε αιμορραγία και αποφάσισε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Μια εξέταση ρουτίνας αποκάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο του εντέρου. Ο ίδιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το Σεπτέμβριο του 2012 και άρχισε χημειοθεραπείες 2 μήνες αργότερα, αλλά τον επόμενο μήνα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Μετά από ένα ακόμη χειρουργείο, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι ότι είχαν θεραπεύσει πλήρως την ασθένεια.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2013 και τον Ιανουάριο η Gina ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Ωστόσο λίγο καιρό αργότερα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει. Παρά τις προσπάθειές τους να τον σώσουν, τον επόμενο Σεπτέμβριο του είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο κι ότι βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Πέθανε 2 μήνες αργότερα.

Μετά από κάποιους μήνες η γυναίκα του, πήρε τελικά την απόφαση να φτιάξει το δαχτυλίδι και τώρα νιώθει ότι είναι μαζί τους κάθε στιγμή. Ξέρει ότι η κόρη της δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη πού είναι ο μπαμπάς της, αλλά πιστεύει ότι νιώθει την απώλεια. Η ίδια φροντίζει τώρα να δείχνει συνεχώς στην κόρη της φωτογραφίες και βίντεο για να τον κρατήσει για πάντα στη μνήμη της.

staxti1staxti4staxti6 staxti2