Χρώματα, καμπύλες και την ανθρώπινη παρουσία καταγράφουν οι παρακάτω φωτογραφίες που απεικονίζουν σέρφερ και έχουν τραβηχτεί μέσα από τη θάλασσα, ανοιχτά της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία.

«Όταν βουτάς κάτω από το κύμα και κοιτάς προς τα πάνω καθώς ο σέρφερ περνά, μπαίνεις σε έναν καινούριο κόσμο», δηλώνει στη Daily Mail ο φωτογράφος Ben Thouard.

«Είναι με εντελώς νέα οπτική που σου προσφέρει ο ωκεανός, συναρπαστική και μεγαλειώδης», σημειώνει, «το συναίσθημα που σου προκαλείται είναι εκπληκτικό».

Στην Ταϊτή η διαύγεια του νερού είναι μεγάλη κι αυτό διευκολύνει πολύ τις υποβρύχιες λήψεις, εξηγεί ο 30χρονος. Μόνο μερικές μέρες του χρόνου είναι η θάλασσα τόσο καθαρή και κρυστάλλινη και οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας, συνεχίζει, καθώς πρέπει να βρεθείς στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή με τον σωστό σέρφερ.

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν όταν κοιτούν τις φωτογραφίες είναι η δύναμη που γεννούν τα κύματά- δεν είναι εύκολο να σταθείς και να βγάλεις καλές φωτογραφίες. Τα κύματα είναι πολύ δυνατά και σκάνε σε ύφαλο. Πάντα κινδυνεύεις να σε παρασύρει το κύμα, κάτι που θα ήταν επικίνδυνο. Αλλά το συναίσθημα τη στιγμή που βλέπεις το τέλειο «καρέ» να περνά από το φακό σου, είναι το καλύτερο», καταλήγει.

tahiti9 tahiti8 tahiti7 tahiti6 tahiti5 tahiti4 tahiti3 tahiti2 tahiti1