Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη, παρά τις δηλώσεις του Καντάφι για κατάπαυση του πυρός.

Σε μάχες που ξέσπασαν χθες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και εξεγερμένων σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες.

Οι μάχες ξέσπασαν όταν 130 οχήματα που μετέφεραν όπλα επιχείρησαν να εισέλθουν στην ανατολική πόλη Τζαλού και οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν για να εμποδίσουν τη μεταφορά τους.

«Η Λιβύη είναι έτοιμη για μια κατάπαυση του πυρός αλλά η κατάπαυση δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη μία πλευρά», είπε μεταξύ άλλων ο Καντάφι στη σημερινή εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση.

Αμέσως ήρθε η αρνητική απάντηση από την πλευρά των εξεγερμένων που δήλωσαν ότι «ο καιρός των διαπραγματεύσεων πέρασε ανεπιστρεπτί».

Στη Μιζουράτα, την πόλη όπου οι εξεγερμένοι έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις του Καντάφι , εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του λιμανιού, περιμένοντας να φύγουν παρά τις απειλές του Καντάφι ότι θα επιτεθεί σε όποιο πλοίο πλησιάσει.

«Είμαστε χωρίς τροφή και χωρίς νερό εδώ και ημέρες» ανέφερε ένας από τους κατοίκους που πρόσθεσε ότι η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό φτάνει με το σταγονόμετρο.

Ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρονταν με πλοία και προορισμό την Μιζουράτα, έχει μπλοκαριστεί από τις δυνάμεις του Καντάφι.