Φόβους για εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος εκφράζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο. Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι «παίρνουν μέτρα για την προστασία του λαού και των προσδοκιών του».

Εν τω μεταξύ, στην πλατεία Ταχρίρ συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί των διαδηλωτών, οι οποίοι φωνάζουν: «ο λαός και ο στρατός είναι ενωμένοι» και «Κάτω ο Μουμπάρακ».

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από συνάντηση του Χόσνι
Μουμπάρακ με τον αντιπρόεδρο της χώρας, Όμαρ Σουλεϊμάν. Δεν έχει γίνει
γνωστό αν τα πλανα ήταν σημερινά, αλλά στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι η
συνάντηση έγινε σήμερα.

Στάση αναμονής τηρεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει».

Ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα δήλωσε σήμερα ότι είχε πληροφορίες για επικείμενη παραίτηση του Μουμπάρακ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν έχει κάποια επιβεβαίωση.

Ο Πανέτα συμπλήρωσε ότι εάν παραιτηθεί ο Μουμπάρακ, αντικαταστάτης του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αντιπρόεδρος Σουλεϊμάν.

Εν τω μεταξύ, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η παραίτηση Μουμπάρακ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Βρετανία υποστηρίζει τη μετάβαση της χώρα στη δημοκρατία και ζητά το σχηματισμό ενός ευρέος κυβερνητικού συνασπισμού που θα διαφυλάξει τα συμφέροντα του λαού.